ROVOS RAIL AFRICAN golf COLLAGE

Vi har några få platser på den unika resan African Golf Collage ombord på Rovos Rail - The most luxurious train in the world! Det är ett statement som heter duga, men vem kan säga emot? De gamla ångloken är återskapade i elegant 1930-talsmiljö och omtalas som en av de mest exklusiva resor man överhuvudtaget kan göra.

 

 

 

Vi har glädjen att kunna erbjuda denna speciella golfresa ombord på Rovos Rail som kallas för African Golf Collage.
Resan startar med ett par dagar i Kapstaden innan det lyxiga tåget under tio dagar vistelse slingrar sig från Kapstaden till Pretoria. Under resan spelas golfbanor av högsta rang eller vad sägs om Fancourt, Ernie Els Oubaai, Humewood, Durban Country Club och Leopard Creek? Men det finns även ett parallellt program för de som väljer att inte spela. 
 

Rovos African Golf Collage 8 nov -18

 

 

 

 

 

 

Resan 8-22 november 2018 i korthet: 
 
Resan i korthet: 
 
8 nov:
Avresa från Skandinavien till Kapstaden.

9 nov:
Ni blir varmt välkomnade av vår lokala guide och transporterade till ert hotell.
• 3 nätter på Vineyard Hotel, Kapstaden


10 nov:
En skön dag att njuta av Kapstaden ”The mother city”. Alternativen är många - det finns möjligheter att ta sig upp på det magnifika Taffelberget eller kan en guidad tur till Robben Island locka? Eller kanske vill du lägga dagen på en härlig tur till Godahoppsudden?

11 nov:
Denna morgon blir ni hämtade för att spela på Clovelly Country Club.


12 nov:
Dags för resan med Rovos Rail som avgår från Cape Town Station, plattform 23. Här blir ni härligt bemötta med bubbel och snittar i loungen innan avresan.

13 nov:
Dags för golf och detta på en riktigt härlig golfbana! Dags för Ernie Els-skapade Oubaai. Icke golfare besöker en strutsfarm i området. På eftermiddagen fortsätter tåget mot Port Elizabeth.
 
14 nov:
På vaknar vi upp i George och efter en god frukost blir det en kort transfer till det som antagligen är Sydafrikas mest prestigefyllda golfresort, Fancourt. För de som inte spelar golf anordnas en tur till Knysna och väl där en färd med båt i den kända lagunen. På kvällen blir det en gemensam middag på Fancourt.

15 nov:
Golf på anrika Humewood Golf Course. Den som inte spelar golf erbjuds en spännande Game drive i Addo Elephant Park.
Därefter avgår tåget genom Drakensberg Mountains där det bjuds på fina vyer.

16 nov:
Tåget går vidare till Bloemfontein där det bjuds på en city tour innan tåget går vidare längs gränsen till ” the mountain kingdom” (Lesotho) och vidare till Ladysmith.

17 nov:
Denna dag färdas ni intill mäktiga Drakensberg och stannar för en runda golf på Champagne Sports Resort. Efter spel hoppar ni på tåget i Estcourt och färdas mot Durban.

18 nov:
Spel på Durban Country Club (alt. Durban Beachwood GC). Senare på dagen går tåget vidare mot St Lucia Wetland Park to Hluhluwe.

19 nov:
Denna morgon bjuder på en spännande Game drive i Hluhluwe Game Reserve.

20 nov:
Även om samtliga golfbanor på denna resa är ”top of the line” kanske dagens spel på Leopard Creek är kulmen?
Den som inte spelar golf kan se framme mot en Game drive i självaste Kruger National Park med brunch.

21 nov:
På förmiddagen anländer tåget till Rovos egen station Capital Park Station I Pretoria. Transfer till Johannesburg Airport för hemresa.

22 nov:
Hemma igen.


Paket

 

 

 

Rovos African Collage innehåller:


• Flyg från Skandinavien till Kapstaden
• Flyg från Johannesburg till Skandinavien
• All Transfer enligt program
• 3 nätter på Vineyard Hotel (9-12 nov)
• 9 nätter i Deluxe Site ombord på Rovos Rail (12-21 nov)
• Frukostpension på Vineyard Hotel
• Helpension inklusive drycker på Rovos Rail
• 1x 18 hålsgreenfee på Clovelly Country Club
• 1x 18 hålsgreenfee på Oubaai Golf Course
• 1x 18 hålsgreenfee på Fancourt
• 1x 18 hålsgreenfee på Humewood
• 1x 18 hålsgreenfee på Champagne Sports Resort
• 1x 18 hålsgreenfee på Durban Country Club alt. Zimbali
• 1x 18 hålsgreenfee på Leopard Creek alt. White River GC
• Del i golfbil på alla banor utom De Zalze
• Alla luncher på golfbanorna
• Safari i Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve


Datum:

8 - 22 nov 2018

 

Pris:

87.795 SEK/person

 

*Platstillgången är begränsad. Notera att vi håller platser på tåget medan flyg och de andra hotellen är på förfrågan. Tillgången kan komma att ändras fram tills bokning.


Golf

 

Clovelly Golf Club

Clovelly är en klassisk bana som ligger innästlad i Silvermine Valley nära Fish Hoek sydost om Kapstaden.  Trots närheten till staden råder här en rofull, nästan familjär stämning och banan har beskrivits som ett vin som bara blir mognare och bättre med åren. Detta har gjort banan mycket populär både bland medlemmar och besökare och något man inte bör missa när man stannar i Kap-området.

 

 

Oubaai Els Golf Course 
Du kan knappast önska en mer dramatisk plats på för att skapa en golfbana än den Ernie Els fick sätta tänderna i när han skapade hans första bana i hemlandet. Det stod klart redan från början att denna golfbana skulle utformas för att maximera effekten av dess naturliga, robusta och vackra omgivningar. Havet är närvarande och allt inramas av de magnifika Outeniquabergen som svävar i fjärran. På anläggningen finns även Oubaai Resort. Ett välkomnande och stilfullt hotell som är ett perfekt stopp för den som reser och spelar golf längs Garden Route.

 

 

Fancourt Outeniqua & Montagu Course
Fancourt är Sydafrikas största golfresort med tre högt rankade mästerskapsbanor, samtliga designade av ikonen Gary Player, där spelet är begränsat till medlemmar och hotellgäster. Det var i början av 90-talet som de dåvarande 27 hålen utökades till de två 18 hålsbanorna Outeniqua och Montagu. Trots att de idag är två fullt mogna har man ständigt varit noga med kontinuerliga förbättringar och idag räknas de till landets bästa parkbanor där Montagus hål 17 och 18 hör till de mest fotograferade. På området finns förstås ett förstklassigt träningsområde och ett Taylor Made Performance lab. En caddie per tvåboll är obligatorisk vilket garanterat förhöjer upplevelsen.


 

 

Humewood Golf Course
Välkommen till Humewood Golf Course, en klassisk bana som rankas som 15:e bästa banan i landet. Klubben öppnade 1931 och South African Open har hållts här flera gånger. Klubbens maskot är en ”kiewietjie”, en lokal fågel som bygger sina bon på marken. Klubben markerar dessa med en röd flagga – landar bollen i närheten av ett bo (mindre än två klubblängder), får man flytta bollen utan straff. I klubbhuset äter vi lunch med en magnifik utsikt över Nelson Mandela Bay.

 

 

Champagne Sports Resort
Denna mästerskapsbana designad av Hugh Baiocchi lämnar ingen oberörd. Vyerna från fairway med Champagne och Cathkin Peaks i bakgrunden är enastående. 84 väl utplacerade och skulterade bunkrar väntar på att du ska få känna på sanden hämtad från Bronkhorstspruit.

 

 

Durban Golf & Country Club
Durban Golf är en av de mest välkända golfbanorna i vårt program. Här har flera stora tävlingar avgjorts och det är lätt att förstå varför. Banan är av förhållandevis flack parkkaraktär och är ganska klurig att spela. Den inbjuder ganska smala fairways och anses ganska svår. Konditionen är i topptrim och banan är väl värd sitt goda rykte.

 

Leopard Creek Golf Club
Leopard Creek Golf Club ligger  i hjärtat av Mpumalanga vid den södra gränsen av Kruger National Park. Denna åtråvärda bana är högst rankad i landet och normalt sett mycket svår att få tillgång till då det bara är medlemmar och få utvalda gäster som får chansen att njuta här. Förutom enastående layout mellan Crocodile River och Kruger National Park har man ofta de vilda djuren som åskådare.


Boende

 

 

The Vineyard Hotel

The Vineyard Hotel, med över 200 års historia inom sina väggar, ligger i en stor park i den lummiga förorten Newlands. Nära floden Liesbeek, med bekvämt gångavstånd till köpcentrat Cavendish och bara 10 minuter från det populära Victoria & Alfred Waterfront är det en bra bas i Kapstaden. Den vackra anläggningen är Lady Anne Barnards ursprungliga hem vars sovrum designats om av de välrenommerade arkitekterna Jack Barnett och Revel Fox. Här finns allt från enkelrum till familjesviter med vyer mot både berg och gård och rummen pryds av verk från många ledande sydafrikanska konstnärer. Vineyard Hotel har två utmärkta restauranger och erbjuder utöver det sina gäster två pooler - en utomhus, omgiven av solstolar och en uppvärmd inomhuspool, ett Fitness Center och ett internationellt spa. Vineyard Hotel har åtagit sig att "leva grönt" och har tagit ett miljömässigt och socialt ansvar för att säkerställa att en hållbar utveckling införlivas i hela hotellet. Vineyard Hotel är känt för sin varma och effektiva service, och är porten till alla läckerheter i större Kapstaden. 

 


        

Rovos Rail
De omgjorda sovvagnarna har lyxig modern komfort och är varsamt renoverade för att uppleva en atmosfär från en svunnen tid. När du stiger ombord de träpanelinredda vagnarna möts du av en romantisk och magisk känsla i en avslappnad och elegant miljö. Samtliga hytter har aircondition, safe, mini-bar och badrum med dusch, hårtork m.m. TV saknas dock helt avsiktligt då ingen lär sakna den...


 

Pullman Suite
Detta boende erbjuder 7 kvadratmeter stora hytter med badrum. Antingen väljer man här twin-beds ovanpå varandra eller dubbelsäng som under dagarna kan göras om till soffa.

 

 

De Luxe Suite
De Luxe Suites är något rymligare än Pullman Suites, 11 kvadratmeter stora. Egen lounge area och här kan man välja mellan twin-beds eller dubbelsäng.

 

 

Royal Suite
Royal Suites tar upp en halv vagn och är rymliga och väldigt eleganta. Med 16 kvadratmeter har de en egen lounge area och badrum med badkar och dusch.

 Mat & Service

 

 

Mat & Service

 

Under resan med Rovos ingår en mycket lyxig och komplett helpension. Varje morgon bjuds en frukost som skulle få Marie Antoinette att rodna; kallskuret kött, croissanter, bakelser, färsk frukt, yoghurt, juice, bröd, ett otal sorters ostar och så vidare och så vidare. Till lunch och middag serveras givetvis en förrätt innan man väljer huvudrätt bland fisk, kött eller vegetariskt innan den förföriska desserten anländer. Till detta väljer du självklart bland ett stort utbud av Sydafrikanska viner. Vissa golfdagar äter man lunchen på golfklubben som även den ingår.

 

Ombord på tåget möter man ett entusiastiskt team som verkligen värnar om sina gäster. Maten i allmänhet, och middagarna i synnerhet, har rejäl omtanke och är en viktig del i Rovos prestige. 

 

Ett lysande förslag är att under färd slå sig ner i vagnen längst bak som är helt öppen! Den varma vinden fläktar skönt i ansiktet när man smakar av "dagens bubbel" och låter sig hänföras av utsikterna som avlöser varandra.


Bra att veta

Useful information from Rovos

Currency
- South Africa – Rands only. We accept all major credit cards on the train.
- Outside of South Africa – Any off-train expenses or excursions booked while on the train are to be paid with US Dollars. Hotels and major dealers accept credit cards except in the Sudan.
- US Dollars printed before year 2001 won’t be accepted. Low denominations recommended for shopping/gratuities. Larger denominations recommended for exchanging money to local currency (especially in Tanzania) as you get a better rate. The Gift Shop on board might exchange money if currency is available – it is not normally catered for.

Gratuities
Gratuities for the staff are at your discretion. If you wish to show your appreciation in this manner, there is a suitably marked envelope in your suite that you can hand directly to the Train Manager who will distribute any amounts on a pro-rata basis amongst the staff on board. An amount between US$10 and US$20 per person per night is suggested.

Locomotion
Use of steam has become increasingly difficult over the years as more and more water and coaling facilities have been scrapped. Diesel or electric locomotives are used while steam is used in and around the area of Rovos Rail Station.

The Track
The track over which we travel is inconsistently maintained. If you wake at night imagining the train is travelling at high speed, be assured it is the state of the track below that is creating that impression. We restrict the train to 60km/h and over the bad sections reduce speed to as little as 20km/h. If you find it noisy, earplugs are available.

Cuisine
Meals are served in one sitting only in the charming Victorian atmosphere of the dining cars and are complemented by a selection of fine South African wines. Breakfast: 07h00-10h00 • Lunch: 13h00 • Tea: 16h30 • Formal Dinner: 19h30.
All meals are served at these times unless otherwise stated in the timetable. A gong heralds lunch and dinner.

Dietary Requirements
We will do our best to cater for dietary requirements provided a detailed request has been made on the Reservation Form. If a special request has not been made, the chefs will endeavor to prepare suitable meals with the ingredients available on board. We regret we are unable to provide meals requiring strict religious observance in the preparation.

Dress
For days on the train dress is smart casual. Evening attire is more formal – for the gentlemen a jacket and tie is a minimum requirement while for ladies we suggest cocktail/evening dresses or suits. Please include warm clothing for cold mornings and evenings. With regard to off-train excursions, we strongly recommend comfortable walking shoes, sun lotion and hats as well as warm clothing for the game drives, which are on open vehicles and can get very cold.

 

Dress code on the golf courses
Acceptable clothing:
• Shirts with collars and sleeves must be tucked in
• Traditional long or short golf trousers
• Short trousers with knee-length stockings or short white socks
• Ladies skirts or culottes must be knee-length
• Golf hats or peaks worn with peak forward
• Golf shoes with soft spikes (most clubs)

Not acceptable:
• T-shirts, vests or sleeveless shirts
• Denim jeans
• Sweatpants or cargo pants
• Drawstring shorts
• Shoes without socks
• Cross-trainer sports shoes

Mobile Devices and Internet
In maintaining the spirit of travel of a bygone era, there are no radios or television sets on board. The use of mobile phones, laptops and essentially anything that has the ability to disturb other passengers is confined to the privacy of your suites only. The reception is poor while the train is moving. It is advised to contact your service provider to ensure the correct settings for network services are activated. Internet is available at our Cape Town Lounge, Rovos Rail Station, Tau Game Lodge and Victoria Falls Hotel and at most of the accommodation used on the Cairo journey.

Smoking
On board the train, smoking is allowed in the Club Lounge only. Please note on the Reservation Form provided if you are smoking or non-smoking so that the appropriate room might be requested at the hotels. Smoking is allowed in the privacy of your suite, but please be mindful that the train is generally made up of wood; please don’t throw flammable items such as cigarette or cigar butts off the train as bush fires in Africa are a constant and dangerous hazard.

Laundry
There is a limited laundry service on board comprising household washers, dryers and steam irons. The turnaround is 48 hours so we are not able to handle a week’s worth of washing. Please note that while we are providing a complimentary service we cannot be held responsible for items that may be damaged or lost in the process. There are no dry-cleaning facilities en route or on board the train.

Luggage
Each suite has a luggage rack that runs its length providing ample space for storage. On selected annual journeys, guests are provided with a Rovos Rail tog bag that can be used for overnight trips or hand luggage on aircraft. On the Cairo journey, luggage will be limited to the requirements of each aircraft – enquire with reservations@rovos.co.za.

Gift Shop
There is a small gift shop on the train and at Rovos Rail Station. Due to the varying exchange rates, credit cards are preferred. The host/ess on duty has a basic First Aid Kit and personal essentials (toothbrushes, razors, earplugs etc.). He/she will also fulfill any administrative requirements and check your onward arrangements. Stamps are available for sale and postcards may be posted in the post box at the entrance to the Observation Car or at Rovos Rail Station.

Special Occasions
We would like to celebrate your special occasion with you. Upon boarding the train, please advise the Train Manager. Books, Magazines and Games There are board games, playing cards, a card table (dependent), books and magazines available for your use in the Lounge and Observation Cars whilst on board the train.

Electrical Current and Adaptors
220V AC 50Hz 3-point round-pronged wall plugs, 110V/220V 2-pin plugs for shavers. International adaptors available.

Safes
An electronic safe is provided in the cupboard in each suite.

Telephone
There is an internal telephone system on board. Numbers are listed on the provided Guest List.

Temperature and Air-conditioning
All public cars are fitted with gas-filled air-conditioning systems. Each suite has an individual air-conditioner with individual temperature controls that can also be set to heat mode. Fresh-air intake is solved by opening a window. Windows should be closed while operating the air-conditioning unit. Electric under-blankets are fitted on the bed.


Sök resmål

Avreseort och datum

Land och resmålNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får på ett enkelt sätt erbjudanden och nyheter direkt till din inbox.


*E-mailadress: