Sheraton Gran Canaria Salobre Golf Resort

Kombinera sol och värme med fantastiskt boende och härlig golf på en av Kanarieöarnas allra bästa golfresorter. Sheratonhotellet är toppfräscht och erbjuder avkopplande lyx där det ligger perfekt beläget vid sina två 18-håls banor Salobre Old & New.

 

 

 

Avreseort
Avresedatum
Resande

AvreseortDestinationAvresaHemresaPris/person
Detta ingår i resan
Preliminära flygtider:
Skicka förfrågan om resan
Denna resa kan gå att beställa på förfrågan. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Namn:

E-postadress:

Telefon:

Antal resenärer:


 Hittar du inga avresor som passar just er? Klicka på knappen nedan för att göra en offertförfrågan.

Golf

 

 

Salobre Golf


Det finns två golfbanor på Salobre Golf - södra och norra banan, eller Old och New Course som de börjat kallas. Som sig bör på en 36-håls anläggning skiljer sig de båda banorna från varandra. Den södra banan är en parkbana som slingrar sig mjukt fram över området. Banan är inte alltför svår, men utmanar såväl medelgolfaren som låghandicaparen. Vissa hål kräver precision medan andra ger utrymme för lite mer spridning, och då framförallt av utslagen.  Den norra banan är helt klart en utmaning och kan ibland kännas tuff för nybörjaren, men den är definitivt är värd ett besök. Här är landskapet kargt och på sina håll påminner banan något om en s.k. Arizonabana där fairways ligger som en grön matta i ett kuperat ökenlandskap. Här gäller det att ha god precision på sina slag och flera hål bjuder på hisnande utsikter. I vårt veckopaket förbokar vi tre starttider på Old Course (södra banan) och tre på New Course (norra banan). Då ingår det även golfbil på norra banans två rundor där det är obligatoriskt. Önskar man en annan fördelning på rundorna så behöver man endast meddela oss detta vid bokningen. Mer spel kan bokas på plats utan extra kostnad då vi har heldagsgreenfee i våra paket. 
Numera är golfreceptionen smidigt förlagd i hotellet och härifrån erbjuder man en kort shuttle (2 min) till första tee. Efter avslutad runda rekommenderas en stunds avkoppling i den otroligt härliga baren på våning 11. Här har man en enastående panoramautsikt över stora delar av banan och ner mot havet.


Boende

 

 

 

Sheraton Gran Canaria Salobre Golf Resort


Med ett utmärkt strategiskt läge mellan de två 18-hålsbanorna på Salobre Golf ligger det förnämliga hotellet Sheraton Salobre Golf & Spa. Här är det enkelt att skämma bort sig under vistelsen – hotellet håller toppklass och erbjuder service och faciliteter som kan förväntas av ett riktigt lyxigt hotell. Då Sheraton Salobre är ett av få utpräglade golfhotell på Gran Canaria är tempot här lugnare och mer avkopplande än på många av de traditionella strandhotellen på ön. Här bor man ståndaktigt i mycket fina rum som alla har balkong och mer eller mindre golfutsikt. Det finns flera utomhuspooler i olika storlekar. Den mest spektakulära ligger högst upp på 11:e våningen med en fantasisk vy över landskapet där man kan njuta av solnedgången, mäktigt! Mot tillägg går det även att få tillgång till den härliga Spa-avdelningen som naturligtvis även erbjuder olika behandlingar. Restaurangutbudet på Sheraton Salobre är mycket bra. Den klassiska bufférestaurangen ”Golfio” har ett brett utbud av både lokala läckerheter som internationell mat och härifrån har våra gäster återkommit med riktigt fina omdömen, middag här ingår varje kväll i halvpensionen. För den absoluta finsmakaren rekommenderas ett besök till à la carte restaurangen ”Camaleon”. Vill man istället avnjuta deras 3-rätters meny en kväll betalar man bara ett mindre tillägg. Detsamma gäller på Tapasbaren som definitivt är värt ett besök.


Övrigt

 

Även om Salobre ligger ostört av grannar så är det korta avstånd att ta sig till exempelvis havet, Maspalomas eller andra orter. Hotellet har också en egen shuttle, så allt man behöver göra är att anmäla sitt intresse för denna i receptionen dagen innan. Det är värt att nämna att vi har förbokad transfer till och från flygplatsen som ligger ungefär en halvtimma från Salobre. Det är smidigt och sparar en hel del tid när man kommer fram. Vill man hellre ha hyrbil under sin vistelse så är det bara att kontakta oss.

På Gran Canaria får du garanterat det bästa av sol och bad, god mat, nöjen, shopping och massor av sport - både på land och i vatten. Här finns underbara sandstränder, trevliga restauranger, välfyllda shoppingcenter, vackra strandpromenader och framför allt ett suveränt klimat. Allt som skapar perfekta förutsättningar för en riktigt lyckad semester!


Sök resmål

Avreseort och datum

Land och resmålNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får på ett enkelt sätt erbjudanden och nyheter direkt till din inbox.


*E-mailadress: