la gomera

Trots att La Gomera, en av Kanarieöarnas sju öar, bara ligger 40 minuter med färja från Teneriffa, är det som att komma till en annan värld. Ön må se ut som ett kargt berg i fjärran men bjuder på underbara naturscenerier, stillhet och en makalöst vacker golfbana.

 

 

 

Avreseort
Avresedatum
Resande

AvreseortDestinationAvresaHemresaPris/person
Detta ingår i resan
Preliminära flygtider:
Skicka förfrågan om resan
Denna resa kan gå att beställa på förfrågan. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Namn:

E-postadress:

Telefon:

Antal resenärer:


 Hittar du inga avresor som passar just er? Klicka på knappen nedan för att göra en offertförfrågan.

Golf

 

 

Tecina Golf byggdes 2003 och ligger i anslutning till hotell Jardin Tecina. Donald Steel har ritat banan på en nedlagd bananodling och eftersom ön är så bergig har Steel haft en delikat utmaning. Lösningen är spännande och annorlunda där du från första hålet spelar dig nedför och när du kommer till sista hålet har du nått en höjdskillnad på 175 meter från det första! Som en skidbacke med andra ord fast du behöver inte skråa hela tiden utan fairways förblir utan sidolutning vilket är genialsikt. Layouten bjuder på generösa fairways och luriga bunkrar och du har havsutsikt från alla hål! Några av dem är riktigt spektakulära, speciellt de som spelas rakt utför mot havet, bland annat ett par 3-hål där du slår över en ravin mot en lågt liggande green och med stup längs med hela vänstersidan. Även om banan kan klassas som medelsvår kan det stundtals vara svårt att spela på grund av den fina omgivningen. Är det inte La Gomeras uråldriga visselspråk som hörs bland bergen, så är det utsikten över Atlanten eller öns enorma blomsterprakt av hibiskus och bougainvillea.


Boende

 

Jardin Tecina är utan tvekan det bästa hotellet på La Gomera. Det är nästan som ett litet eget samhälle i smakfull kanarisk stil med en huvudbyggnad med restauranger omgiven av vita tvåplans radhus med hög standard som följer sluttningarna. Det är nästan som att bo i en botanisk trädgård! Läget är utmärkt om man gillar lugn och ro för hotellet ligger på en udde högt över havet och med en underbar utsikt över Teneriffa och den stundtals snöklädda Pico del Teide med sina 3 718 meter över havet. Det är spännande. Och romantiskt. Vill du mjuka upp golfmusklerna i det inbjudande ”aqua” så finns det tre pooler att välja mellan och som är uppvärmda november-april. Givetvis kan du parkera i någon solstol och njuta av läskande dryck från någon av anläggningens barer för att sedan slå dig till bords i någon av restaurangerna. Varför inte nere vid stranden på Club Laurel med bar, à la carte-restaurang och saltvattenpool! Rummen finns i fyra kategorier. Standardrum, Comfortrum med s.k. side sea view, Superiorrum med front sea view och Juniorsviter med extra loungedel. Se uppgraderingsmöjligheterna under tillägg när du bokar online.


Övrigt

 

 

 

När du inte spela golf:

La Gomera är en mycket lugn och naturskön ö. Landskapet är dramatiskt med djupa raviner och höga berg och det är populärt att vandra eller cykla mountainbike.

I nationalparken Garajonay finns en urskog som är klassad av UNESCO som en del av Världsarvet. På La Gomera lär också finnas omkring 220 000 palmer, fler än på de andra Kanarieöarna tillsammans. Stränder finns också, inte minst nära hotellet på Playa de Santiago.

 

Varför är grundpaketet utan hyrbil?

Vår erfarenhet är att många tycker det känns tidsödande och lite krångligt att ta ut en hyrbil för den korta sträckan från TFS Airport till hamnen i Los Cristianos där färjan väntar och därefter sträckan till Jardin Tecina på La Gomera. Hyrbilarna är också relativt kostsamma då det krävs en speciell försäkring för färjetransporten. Därför har vi helt enkelt plockat bort hyrbilen i vårt grundpaket och sänkt priset därefter. På så sätt kan man lägga några kronor på en smidig taxi direkt vid ankomst till Teneriffa Airport. Om man får vänta i hamnen så kan man ändå checka in sitt bagage i färjeterminalen för att sedan slå sig ner på någon närliggande servering. 

 

Bra att veta för dig som ändå vill ha hyrbil:

När det gäller hyrbil för Er resa till La Gomera så behöver ni ingen separat hyrbilsvoucher. Vi samarbetar med en lokal hyrbilsfirma som möter upp Er när ni landat på Teneriffa. Håll utsikt efter någon med Er namnskylt efter säkerhetskontrollen och glöm inte körkortet! 

 

Transfer

Även om taxi är en smidig och kostnadseffektiv lösning så kan vi naturligtvis ordna en egen transfer åt er. Kontakta oss för priser.
 

Bra att veta om färjan till La Gomera:
Färjan till och från La Gomera går oftast tre gånger per dag. På vissa helgdagar kan det dock förekomma att färjan endast går två gånger per dag. Vi försöker alltid skriva ut tiderna på färjan samt er speciella bokningskod direkt på er faktura. Skulle detta inte ske så får ni dessa vid utskicket av resehandlingarna. Skulle man inte missa den färjan så gäller ändå det bokningsnumret på nästa färja. Notera att vi behöver era passnummer för att boka färjan. Klicka här för att se tidtabellen för färjorna med bolaget Fred Olsen.


Sök resmål

Avreseort och datum

Land och resmålNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får på ett enkelt sätt erbjudanden och nyheter direkt till din inbox.


*E-mailadress: