kwazulu natal

Många av de bästa golfbanorna i Sydafrika ligger i området KwaZulu Natal med huvudorten Durban. Längs den subtropiska kustlinjen finns inte bara 40 mil sandstränder och golf av världsklass, utan även möjlighet till fantastisk safari. I detta paket får man verkligen uppleva det bästa!  

 

       

Resa

 

 

 

 

 

Resan i korthet:

 

Dag 1. Flyg från Skandinavien.

 

Dag 2. Ankomst till Durban. En lokal guide möter er på flygplatsen där ni får resehandlingar och blir assisterade till er hyrbil. Ni börjar med att köra söderut för att checka in på härliga Selborne Hotel. Kanske blir det ett dopp i poolen innan det är dags för den första Sydafrikanska middagen.

• 5 nätter på Selborne Hotel med frukostpension

 

Dag 3. Äntligen golf! Efter en dignande frukost blir det spel på Selborne Golf Course som ligger utanför dörren på hotellet.

 

Dag 4. Ta en fin dagsutflykt och kör de knappa 10 milen längs kusten för att nå en av Sydafrikas riktiga golfskatter - fantastiska Wild Coast Golf Course.

 

Dag 5. Revansch på Selborne Golf Course.

 

Dag 6. Bara några kilometer från Selborne ligger Umdomi Park Golf Course. En gömd pärla!

 

Dag 7. Ni checkar ut och kör upp till Durban där ni kommer att spela den klassiska Durban Golf & Country Club. Efter avslutad runda kör ni några mil norrut och checkar ni in på ert Fairmont Zimbali.

• 4 nätter på F airmont Zimbali med frukostpension

 

Dag 8. Golf på Zimbali Golf Club.

 

Dag 9. Golf på Prince’s Grant Golf Club.

 

Dag 10. Golf på Zimbali Golf Club.

 

Dag 11. Efter utcheckning kör ni norrut till någon av de två fantastiska nationalparkerna Thanda Private Game Reserve eller Phinda Private Game Reserve. Oavsett vilket ni väljer så bor ni med helpension och två dagliga game drives.

• 2 nätter på någon av: Thanda Private Game Reserve eller Phinda Private Game Reserve med helpension

 

Dag 12. Safari. Game Drive i öppen jeep.

 

Dag 13. Utcheckning efter morgonsafarin. Hemresa med eftermiddagsflyget från Durban.

 

Dag 14. Hemma igen.

Golf

 

Wild Coast Golf Club
Denna fantastiska skapelse av Robert Trent Jones ligger utmed kusten söder om Durban. Banan är otroligt vacker och välskött, att spela här är en ren njutning. Karaktären är böljande parkbana med fantastiska vyer. Omgivningarna är sagolikt vackra med Indiska Oceanen som sträcker sig utmed golfbanan. En upplevelse som inte får missas. Rankad som nummer 7 av Sydafrikas ca 450 golfbanor.

 

Selborne Golf
Strax söder om durban ligger Selborne Golf Course. Detta är en parkbana med viss skogskaraktär då fairways, förutom palmer, omslingras av en del barrträd. Banan är en vacker utmaning i en lugn och avkopplande atmosfär kring Selborne Resort och direkt närhet till havet.

 

Durban Golf Club
Durban Golf är en av de mest välkända golfbanorna i vårt program. Här har flera stora tävlingar avgjorts och det är lätt att förstå varför. Banan är av förhållandevis flack parkkaraktär och är ganska klurig att spela. Den inbjuder ganska smala fairways och anses ganska svår. Konditionen är i topptrim och banan är väl värd sitt goda rykte.

 

Durban Beachwood Country Club
Beachwood byggdes på 30-talet och är ett mycket bra alternativ till den svårspelade Durban Country GC. Banan renoverades 1995 av Gary Player Group och är en del av Durban Country Golf Club. Beachwood fordrar precision med sina långa, trädkantade fairways och bunkrar. Klubbhuset har flertalet restauranger, konferensrum, butik och squash.

 

Zimbali Golf
Zimbali Golf Club ligger längs kusten strax norr om Durban och bjuder en otroligt vacker och omväxlande bana. Konditionen är fantastiskt bra och banan är något böljande. Zimbali Golf är en medelsvår golfbana som tillhör de allra bästa i området.

 

Princes Grant Golf
Princes Grant Golf är en överraskande spännande golfbana av links/parkkaraktär som ligger vid havet norr om Durban. Banan är mycket vacker, något kuperad och bjuder på stora greener. Man har gjort ett riktigt bra val om man bor i Princes Grant Lodges alldeles intill banan, men även som greenfee gäst uppskattar man besöket.

Boende

Selborne Hotel, Spa & Golf Estate
Idén var att skapa riktig “getaway” med en genuin gammal klassisk lyxkänsla med direkt närhet till havet och en riktigt bra golfbana. Man har verkligen lyckats. Selborne Hotel har nyligen restaurerats och har nu 49 stycken rum i trevlig ” boutique style”. Enligt rykte är detta en välbesökt plats av nationalhjälten Ernie Els. Här finns även ett Spa-anläggning samt en beach club och den prisbelönta restaurangchefen bjuder på riktigt god mat med fina råvaror från trakten.

 

Princes Grant
Längs den orörda ”delfinkusten” några mil norr om Durban ligger The Lodge at Prince's Grant. Detta är en gömd pärla som fått utmärkelsen “Site of Conservation Significance”. Den talar sitt tydliga språk och platsen kan verkligen ta andan ur vem som helst. Hotell har 15 mycket trevliga rum, men området erbjuder även boende i Lodger med självhushåll för den som önskar. På The Bunkers Restaurant intar man välsmakande måltider och är man törstig efter golfen så åtgärdar man det på Mulligans Bar.

 

 

 

Zimbali Lodge
Zimbali Lodge är ett magnifikt hotell med ett lika magnifikt läge intill Zimbali Golf Course. Lodgen hör till en av de absolut bästa i KwaZulu Natal och som gäst har man otroligt svårt att slita sig när det är dags att checka ut...

 

Ingwe Manor Guesthouse & Spa
Ingwe Manor är ett charmigt litet familjehotell i den trevliga semesterorten Margate ca 12 mil söder om Durban. Som gäst blir man exeptionellt väl omhändertagen och när man bor i något av de nio rummen kan man sitta på balkongen och blicka ut över Indiska Oceanen. Här finns även ett litet Spa som kan få fart på stela leder.

 

 

Thanda Private Game Reserve

Thanda Private Game Reserve är en hyllning till Zulufolket och deras rika kultur. Parken är på ca 5300 hektar och här bor man i Thanda Tented Camp.

Phinda Private Game Reserve

Denna enastående "game reserve" ligger intill Greater St Lucia Wetlands som finns med på världsarvslistan. Phinda är på otroliga 17500 hektar och har man tur kan man se ”The big five”. Välj mellan att bo på Mountain eller Forest lodge, båda med helpension och två sk. ”Game drives” per dag. Det är i Phinda som alla "Rangers" i Sydafrika utbildas vilket borgar för absolut högsta kvalité.

Paket

 

 Paketet innehåller:

·         Flyg från Skandinavien t/r baserat på ekonomiplats

·         Idag kända flygskatter & avgifter

·         Bemötande av vår lokala agent vid ankomst

·         Hyrbil under er vistelse

·         5 nätter på Selborne Hotel

·         4 nätter på Fairmont Zimbali

·         2 nätter på Phinda Private Game Reserve

·         Frukostpension på Selborne och Zimbali

·         Helpension inkl. dryck på Phinda

·         2x 18 hålsgreenfee på Selborne GC

·         1x 18 hålsgreenfee på Wild Coast GC

·         1x 18 hålsgreenfee på Umdomi Park GC

·         1x 18 hålsgreenfee på Durban Country Club

·         2x 18 hålsgreenfee på Zimbali GC

·         1x 18 hålsgreenfee på Princess Grant GC

·         Förbokade starttider

·         2x Game drives per dag i Phinda

 

Pris per person del i dubbelrum:

På förfrågan, klicka på knappen Offertförfrågan ovan och fyll i formuläret så tar vi fram ett förslag.

 

 

Tips:

Vill ni sätta ytterligare guldkant på er resa kan vi exempelvis starta med Rovos Rail från Pretoria till Durban (2 nätter/3 dagar).

Sök resmål

Avreseort och datum

Land och resmålNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får på ett enkelt sätt erbjudanden och nyheter direkt till din inbox.


*E-mailadress: